COPD

In onze praktijk worden vaak mensen met COPD (chronic obstructive pulmonary disease) en andere longaandoeningen behandeld. De praktijk is hiervoor aangesloten bij het COPD­netwerk West­Brabant, zodat we door middel van lezingen en scholingen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en behandelmethoden.

We begeleiden longpatiënten door middel van ademhalingsoefeningen, adviezen, specifieke longtraining en het trainen van de algehele conditie en belastbaarheid. We beschikken in deze praktijk over specifieke meetinstrumenten voor longaandoeningen, waarmee we het verloop kunnen vastleggen. Hoewel er voor sommige patiënten weinig uitzicht meer is op verbetering, is het toch belangrijk om goede begeleiding te krijgen om te voorkomen dat het slechter gaat. Het behandeldoel verandert dan van verbeteren van de huidige situratie in het behouden van de huidige situatie, zodat u b.v. langer thuis kunt blijven wonen.

COPD is een chronische aandoeningen die ook door de regering en de zorgverzekeringen als zodanig erkend wordt. Na verwijzing van de longarts heeft u – na de eerste twintig behandelingen uit de aanvullende verzekering en mits dit pakket toereikend is – recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. De baliemensen regelen voor u deze vergoeding. U kunt hen ook bellen voor uitleg over de financiele afhandeling.

Uw therapeuten